К. Каракачанов: Притеснително е всяко изявление за промяна на международни договори

Политика

08-12-2017, 13:05

Снимка:

ВМРО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеонов: Исканията на Ердоган в Гърция са провокация!

Ако не ме лъже паметта Външно министерство е поискало обяснение

Повод за притеснение е всяко изявление за промяна на международни договори особено когато става въпрос за територии. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с изявленията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в което той поиска ревизия на Лозанския договор, предаде „Фокус“.

„Ако не ме лъже паметта Външно министерство е поискало обяснение. Не знам какъв е отговорът, тъй като съм тук в парламента в момента. Едни подобни неща не трябва да ги пропускаме и да се правим, че не ги виждаме“, заяви Каракачанов.

На въпрос дали е необходима национална позиция по темата, за каквато настоява лидерът на БСП Корнелия Нинова, Каракачанов отговори, че няма политическа партия в България, която може да се съгласи, че някой може да претендира за промени на границата, отпадане на международни договори, които гарантират суверенитета на която и да е държава.

„Така че позицията на всички трябва да е еднаква. Мисля, че няма политическа формация, която да има обратно мнение, но не знам – питайте ДПС“, каза Каракачанов.