150 деца от детските градини в Добрич се занимават с баскетбол (видео)

По проект на ММС, спечелен от БК Unstoppable

Безплатни занимания по баскетбол за децата в детските градини на Добрич провеждат треньори и състезатели от БК Unstoppable  по програма на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в детските градини”. Вчера проектът бе представен пред родители и гости в залата на УСШ в комплекс Изида.
Този проект е едно от най-важните неща, които сме реализирали в нашия клуб, защото ние вярваме, че високото спортно майсторство може да бъде достигнато, когато детето   започне от най-ранна детска възраст да тренира, каза президентът на клуба Кирил Киров. Абсолютно безплатно над 150 деца от детските градини в Добрич имат възможност, благодарение на Министерството на младежта и спорта да се запознаят с баскетбола. Клубът е сравнително нов и ангажираните с него се опитват да възродят този красив спорт и след години да достигнат и до неговите върхове. Няма вариант за високи спортин постижения, ако не се започне от началото на т.н. пирамида, в основата на която са 7-8 годишните деца, обяснява Киров. Баскетболът е една от най-занимателните игри, развиваща качества като ловкост и координация, толкова полезни в тази ранна детска възраст.
Вижда се, че добричкият клуб е работил доста успешно по програмата на министерството, заяви за МГ Добруджа Анелия Синабова, гл.експерт за Варна, Шумен и Добрич на ММС. Идеята е децата от много ранна възраст да изпитват желание и удоволствие да спортуват, а колегите от Unstoppable искат да направят баскетбола по-популярен във вашия град. Естествено е да започнат от детските градини, за да могат след това да си подбират деца за клуба, заяви бившата елитна футболна съдийка.
Маринела Василева, учител в 10 Детска градина, която придружаваше  деца на възраст 5-6 години, призна, че децата ходят с огромно желание на тренировките по баскетбол, които се провеждат два пъти седмично, а заниманията със спорт ги учат на толерантност и търпимост един към друг.  
Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова

Източник: МГ Добруджа