В Свищов успешно се реализира проект за енергийна ефективност на детско заведение по програма «Красива България»

Мисия

08-12-2017, 19:18

Снимка:

община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

     Новите условия, в които малчуганите ще растат и ще се учат са съобразени със съвременните изисквания и предоставят желания комфорт на прбиваване.

По програма «Красива България», в рамките на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДГ „Слънчо” - град Свищов се реализира проект на стойност 189 361 лв., от които община Свищов осигури собствено финансиране 110 000 лв. В следствие на ремонтните дейности, в детското заведение беше подменена съществуващата отоплителна система, с котел на пелетно гориво и енергоефективни радиатори, подмяна на ВиК тръби и ремонтни дейности в санитарните помещения. Извършеният ремонт ще има пряко въздействие върху 120 деца и за близо 28 човека педагогически и непедагогически персонал.

В най-малката група община Свищов вложи допълнително собствени средства, с които бяха ремонтирани спалното помещение, беше положен паркет на занималнята, подновени мебелите и постелъчното бельо. Директорката на ДГ «Слънчо» Цветана Трифонова и кметът на Свищов прерязаха лентата на обновените зали на най-малката група, а малчуганите ги посрещнаха с организирана забавна програма. На радостното събитие кметът на Свищов беше придружен от зам.-кметът Анелия Димитрова и началник отдел «Образование» Румяна Кузева, които имаха съществен принос за реализиране на обновяването и подобряване на условията в групата. В своето обръщение към родителите Генчо Генчев каза, че всички усилия, които полага общинското ръководство са насочени към създаване на удобство, безопасност и комфорт за децата, педагогическия и непедагогическия персонал, а с реализирането на проекта, ще се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура, с високо ниво на енергийна ефективност.