Невяна Владинова: Горда съм, че съм единствената жена в класацията "Спортист на годината"

Отличие за плевенчанката и от анкетата за най-красиво трико за 2017 г.

След изключително успешната 2017 година за националния ни отбор по художествена гимнастика в края ѝ е на лице поредното отличие. То идва от анкетата за най-красиво трико за 2017 г. на страницата на Световната федерация по художествена гимнастика. Победителят в гласуването става трикото на плевенчанката Невяна Владинова, с което завоюва първото си злато на Световната купа в Баку. Подгласничките в гласуването пък са други две нейни трика. 

"Дизайнер на тези трика е жена от Варна - Невена. Тя много ни помага, дава ни страхотни идеи. С нас работят и хора от София", уточни пред Bulgaria ON AIR световната шампионка.

Тя сподели, че много се радва за отличието, въпреки че е разбрала едва вчера за състезанието.

"Бях чула за това нещо, но не го приех сериозно. Реших, че е някаква фен страница. После разбрах, че е от Федерацията", отбеляза гимнастичката.

По думите ѝ националният отбор художествена гимнастика е много доволен от свършеното през тази година, но все пак е можело и повече.

"Най-важният медал за мен е този от многобоя на Световната купа в София и този от Световното. Не мисля, че ще спечеля призата за "Спортист на годината" - победител ще е Григор Димитров. Той наистина направи много тази година, но съм горда, че съм единствената жена изобщо в тази класация. За мен е чест да съм там.", каза още Неви.