Цв. Цветанов: Абсолютно несериозно е президентът да налага вето на закон, който още не е приет

Политика

15-12-2017, 15:21

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът ще наложи вето на антикорупционния закон

След като бъде обнародван законът, ще чуем неговите мотиви и ще имаме дебат в пленарна зала

Абсолютно несериозно е президентът да се изказва, че ще наложи вето на антикорупционния закон, който още не е приет. Това заяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Антикорупционният закон не е публикуван в държавен вестник. Все още не е приет. Моля ви, нека да бъдем сериозни. Уважение към президента и президентската институция, но да се изказваш, че ще наложиш вето по нещо, което още не е прието, смятам, че е абсолютно несериозно. Ние сме парламентарна република, народни представители, които след като приемем даден законопроект, той става реалност, когато бъде обнародван в Държавен вестник. Тогава вече президентът е в конституционните си правомощия да наложи вето с определени мотиви. Има ли представени мотиви?“, попита Цветанов, цитиран от в. „24 часа“.

„След като бъде обнародван законът, ще чуем неговите мотиви и ще имаме дебат в пленарна зала. Нека институциите да не минаваме с подобни оценки за това кой какво ще направи и да става през медиите. Смятам, че това е малко несериозно“, каза още Цветан Цветанов.