Над 31 на сто от гласоподавателите са дали своя вот на референдума в Генерал Тошево

Добруджанци

17-12-2017, 14:15

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първите гласоподаватели дадоха своя вот на местен референдум в община Генерал Тошево

При обобщени данни към 13 часа

Над 31 на сто от гласоподавателите в община Генерал Тошево вече са дали своя вот на местния референдум по повод инвестиционното намерение за добив на газ в района, съобщи председателят на общинската избирателна комисия Красимира Митева обобщените данни към 13 часа. Тя уточни, че за да се смята референдумът за проведен, трябва да са гласували 40 на сто от избирателите, информира БТА.
На допитването гражданите заявяват своята позиция по въпроса: "Против ли сте община Генерал Тошево чрез общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив,преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?".
В допитването могат да участват 12 641 граждани, за които са отворени 47 секции в 42 населени места в общината, посочват от общинската избирателна комисия. Референдумът ще продължи до 20 часа.
Общинският съвет инициира провеждането на референдума, след като възникна обществено недоволство и протести при обсъждането на доклада за оценка за въздействие върху околната среда на инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" ЕАД за експлоатация на находище "Спасово" на територията на общината.