Професор от АМТИИ с почетен диплом от кмета на Лос Анджелис

Животът

20-12-2017, 11:47

Снимка:

АМТИИ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметството на американския мегаполис удостоява декана на факултета по Музикален фолклор и хореография на АМТИИ за две събития

Фолклористът проф. д-р Тодор Киров бе удостоен с почетна благодарствена диплома от кметството на LA за „своята ангажираност и принос към изкуството в името на постигането на общата цел Лос Анджелис да се превърне в още по-добро място за живот, работа и творчество“.
Кметството на американския мегаполис удостоява декана на факултета по Музикален фолклор и хореография на АМТИИ за две събития: проведения през есента майсторски клас  по презентация и интерпретация на българския музикален фолклор и осъществения от преподавателя голям концерт българска музика.
Проф. Киров организира подобни събития всяка година съвместно със сина си д-р Милен Киров-популярен зад океана пианист, продуцент и композитор, автор на саундтраци на големи продукции, сред които и филм за живота на Уди Алън.
В майсторския си клас  проф. Тодор Киров преподава български народни инструменти и музициране в неравноделни ритми, а концертът, в който той солира, демонстрира богатството и уникалността на музикалния ни фолклор.
Събитията, проведени в Herb Alpert Music Center в Лос Анджелис ежегодно се посещават от многобройна българска публика и американци, които са впечатлени от музиката ни и сами изучават български народни инструменти. Тази година концертът българска музика, организиран от Тодор и Милен Кирови, бе подкрепен на сцената от музиканти като Лоурен Баба -цигулка, Андрю Конрад -кларинет, Майкъл Мъл -алт саксофон и Ранди Глос-ударни.