България няма налични продукти, които да съдържат салмонелни бактерии

Общество

24-12-2017, 10:50

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

БАБХ започва засилени проверки за Коледните и Новогодишни празници

От 10 февруари 2017 година френските власти са забранили продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни

България няма налични продукти, които да съдържат салмонелни бактерии, съобщава Българската агенция по безопасността храните.

Въпреки това, с цел осигуряване на безопасността на консуматорите и предприемане на максимални предпазни мерки, компанията Лакталис, както и българският представител, са решили да изтеглят всички продукти, произведени от фабрика Creon след 15 февруари 2017 г.

На българския пазар са пуснати продукти от сериите Селиа – Девелоп 1,2 и 3, всичките в опаковки от 900 грама. Потребителите, които имат от тези продукти могат да ги върнат на търговеца, от който са ги закупили.

От агенцията припомнят, че от 10 февруари 2017 година френските власти са забранили продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, произвеждани от компанията Лакталис за Франция и чуждестранни пазари. В България няма доставени от засегнатите от бактериите партиди.

Забраната е наложена, поради установено наличие на салмонела в храните. Френското министерство на икономиката и финансите публикува списък с над 600 партиди, които бяха забранени за консумация.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"