3500 лева събра благотворителния концерт Надежда за Георги в Тракия

Мисия Пловдив

24-12-2017, 13:18

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Единственият му шанс е лечение чрез биокорекция в клиника в Израел

3 521,50 лева – това е сумата, която бе събрана по време на благотворителния концерт  в подкрепа на каузата „Надежда за Георги“. Инициативата за подпомагане на 16-годишния Георги Георгиев, ученик от 10-ти клас на СУ „Св. Седмочисленици“ в район „Тракия“, се проведе на 21-ви декември в актовата зала на училището. В нея  безвъзмездно се включиха Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев и  децата от Арт войс център.
В залата присъстваха кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, подкрепен от Щром ЕООД, Кнауф България ЕООД и Мегалукс ООД. За събирането на средствата помогнаха всички музиканти от Биг Бенд Пловдив. Изключително въздействащо бе  желанието на дечицата от Арт войс център да се включат в благотворителната кауза. Заедно с вокалния им педагог Руми Иванова и с музикантите от бенда те сътвориха коледна приказка от училищната сцена.
На 12-годишна възраст на Георги е поставена диагноза „Мускулна дистрофия – тип Дюшен-Бекер”. Заболяването е генетично и хронично. Единственият му шанс е лечение чрез биокорекция в клиника в Израел. Цената на един курс на лечение е 35 000 лева. Сумата е непосилна за неговото семейство.
Всеки, който желае, може да подпомогне каузата с есемес с текст DMS GEORGI на номер 17 777 или на ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
BG95PRCB92301048584010
BIC/PRCBBGSF- ProCredit Bank
Титуляр: Георги Георгиев
PayPal hope_for_georgi@abv.bg
Facebook страница „Надежда за Георги“.