Операта кани на Новогодишен бал с музикални изненади и със супергрупата „Фондацията”

Пловдив Лайф

28-12-2017, 10:07

Снимка:

Опера Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Опера Пловдив желае на всички зрители весели и музикални празници!

Опера Пловдив отваря врати за светското музикално събитие на Пловдив – „Новогодишен бал в операта”  на 29 декември. За четвърта поредна година всички пространства в Дом на културата „Борис Христов” ще бъдат изпълнение с любимата музика на три поколения като кулминацията ще е съвместният концерт на Оркестъра на Опера Пловдив със супергрупата „Фондацията”.

Зрителите на бала ще бъдат посрещани от шармантната Госпожа Опера  заедно с балетистите и хористите на Опера Пловдив. Музикалната програма ще започне в 18:30 часа с камерни изпълнения на солистите на Опера Пловдив – Марк Фаулър, Евгения Ралчева, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова и др. във фоайето на втория етаж.  Щафетата ще поеме „Биг Бенд Пловдив” със суинг и евъргрийни  в централното фоайе, където ще има кетъринг с безплатна чаша вино за всеки присъстващ на бала. Гостите ще могат да закупят и промоционални ваучери-подарък за постановките на Операта през 2018.

В 19:30 часа публиката ще бъде поканена в Голямата зала, където Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят незабравимте хитове на групите, от които е започнала кариерата им. Всички песни ще прозвучат за първи път пред пловдивската публика в нов аранжимент за симфоничен оркестър под диригентската палка на Константин Добройков. Зрителите ще чуят песни като  „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони.

Следващият Бал в операта бъде за Първа пролет с песните на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” за първи път в нов аранжимент за симфоничен оркестър!
Опера Пловдив желае на всички зрители весели и музикални празници!