Над 50 събития през новата година планират в „Двореца” край Балчик

Добрич Лайф

02-01-2018, 10:58

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Туристи от 32 държави са посетили "Двореца" в Балчик през 2017-та

В културната програма са записани поредните издания на международни фестивали и конкурси

Държавният културен институт "Двореца" в Балчик записва в афиша си за новата 2018 година близо 50 събития - международни фестивали, пленери, изложби, театрални и оперни спектакли и други, съобщи на пресконференция директорът на културния институт Жени Михайлова.
Още през февруари с фотоизложбата "Вечната красота на "Двореца" в Балчик" центърът открива културната си програма в дома "Витгенщайн" във Виена. Проявата е в партньорство с Българския културен институт в австрийската столица.
Творческите пространства в архитектурно-парковия комплекс ще бъдат сцена за Седмица на чешката култура през юли,която се организира със съдействието на университета в Острава. Чуждестранни творци ще привлекат публиката и в Седмица на италианската култура през август с подкрепата на почетното консулство на Италия във Варна. "Двореца" отново ще посрещне ученици и преподаватели от Училището по стъкларство и дизайн във Валашске Мезиржичи, Чехия, които ще черпят вдъхновение на пленер на морския бряг.
В културната програма са записани поредните издания на международния хоров фестивал "Черноморски звуци", международния фестивал на късометражното кино "В Двореца - Балчик", фестивала на младите в изкуството "Виа Понтика",арт форума "Без граници", на "Music Campus Balchik" с майсторски класове и концерти.