Факултетът по математика и информатика на ПУ стартира кандидатстудентски и специализирани курсове

Мисия Пловдив

05-01-2018, 00:00

Снимка:

ПУ „Паисий Хилендарски“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Желаещите да се запишат за курсовете могат да го направят във всеки от работните дни в Нова сграда на ПУ

Кандидатстудентски и специализирани курсове стартира от 6 януари Факултетът по математика и информатика (ФМИ) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Всички занятия ще се провеждат в почивните дни в т. нар. Нова сграда на висшето училище на бул. „България“ №236, където се намира и факултетът.
Най-рано – още на 6 януари, събота, започват курсовете „Текстообработка, електронни таблици и компютърни презентации“ и „Бази от данни и компютърни мрежи“. Първият ще се води от доц. д-р Евгения Ангелова, доц. д-р Генчо Стоицов и  гл. ас. д-р Елена Тодорова. Предвиденият хорариум е 40 часа, които ще се провеждат в 432-ра компютърна зала. Таксата е 280 лева. Курсът „Бази от данни и компютърни мрежи“ ще бъде воден от гл. ас. д-р Тодорка Глушкова и доц. д-р Генчо Стоицов в 533-а компютърна зала. Таксата също е 280 лева, хорариумът – 40 часа.
Специализираният курс „Бизнес комуникации на английски език“ започва на 14 януари, неделя, с 40 часа хорариум и такса от 280 лева. Обучението ще провеждат доц. д-р Ив. Шотлеков и гл.ас. д-р В. Иванова в 535-а компютърна зала.
Кандидатстудентският курс по информатика и програмиране на С# започва на 27 януари, събота, с преподавател проф. д-р Христо Крушков, който е и зам.-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“. От същата дата стартира и курсът за подготовка за кандидатстудентски изпити и матура по математика. Занятията ще води проф. д-р Коста Гъров. Обучението и в двата курса ще се провежда всяка събота от 9:30 ч. Хорариумът е 80 часа, а таксата е 560 лева, които могат да се платят на две вноски по 280 лв. При плащане на цялата вноска наведнъж има отстъпка от 40 лв., обясняват от ФМИ. 
На 28 януари, неделя, започва курсът „Обектно-ориентирано програмиране (C#)“ с преподаватели проф. д-р Христо Крушков и ас. K. Иванов. Хорариумът включва 40 часа, таксата за които е 280 лв. Занятията ще се провеждат в 533-а компютърна зала.
Желаещите да се запишат за курсовете могат да го направят във всеки от работните дни в Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендраски“ в кабинет №344 от 9 до 17 ч. Допълнителна информация може да се получи на телефон 032/261-740 и e-mail: hdk@uni-plovdiv.bg, както и на сайта на Факултета по математика и информатика на следния линк: http://fmi-plovdiv.org/news.jsp?ln=1&newsId=831&newsPageNumber=1.