Александър Лазаров и Розалина Юсева са тенисист и тенисистка на годината на СК „Дема“

Трима състезатели на клуба завършиха 2017 г. като №1 в националните ранглисти – Денислава Глушкова до 14 г., Розалина Юсева и Ивайло Керемедчиев до 18 г.

Александър Лазаров и Розалина Юсева бяха отличени като тенисист и тенисистка на СК „Дема“ за 2017 г. в традиционните годишни награди на клуба. Като треньор на годината бе отличена Катя Брезина-Илиева, а отбор на годината са юношите до 18 г. в състав Ивайло Керемедчиев, Илиян Дробенов и Евгени Мандаджиев с треньор Катя Брезина, спечелили титлата от Държавното отборно първенство,съобщи БФ Тенис.

СК „Дема“ изпрати поредната си успешна спортно-състезателна година и за трети пореден път е №2 в годишната класация на БФТ измежду всички клубове, членове на федерацията. На Държавни лични първенства на закрито и открито състезатели на СК „Дема“ спечелиха 4 титли поединично – повече от всеки друг клуб – и още 2 титли на двойки и 1 от Държавно отборно първенство. Общо състезателите на СК „Дема“ са спечелили над 30 медала от държавни първенства.

Трима състезатели на клуба завършиха 2017 г. като №1 в националните ранглисти – Денислава Глушкова до 14 г., Розалина Юсева и Ивайло Керемедчиев до 18 г.

Петима състезатели на СК „Дема“ бяха част от националните отбори – Александър Лазаров (мъже), Изабелла Шиникова (жени), Михаела Кафтанова (до 18), Розалина Юсева (до 16) и Денислава Глушкова (до 14). Кафтанова за втора поредна година зае 5-о място на двойки на Европейско лично първенство, Розалина Юсева също е 5-а на двойки, Денислава Глушкова с отбора до 14 г. се класира първо за финален кръг на европейската лятна купа, а след това и за световното отборно първенство.

Тенисистка №1 на клуба за 2017 г. Розалина Юсева спечели три титли на сингъл и една на двойки от Държавни лични първенства (поединично в зала до 16 и до 18 г. и на открито до 16 г. и на двойки до 18 г.), още четири медала от държавни първенства и завърши като №1 в националната ранглиста в горната възрастова група до 18 г.

Тенисист №1 на СК „Дема“ за годината Александър Лазаров стана вицешампион на Държавното лично първенство за мъже и жени и на сингъл, и на двойки, и на смесени двойки, игра за националния отбор за мъже за Купа „Дейвис“, участва в основната схема на турнира на АТП в София и достигна до №541 в световната ранглиста на АТП.

Отбор №1 на 2017 г. е и първият отбор на СК „Дема“, спечелил титла от държавно отборно първенство при юношите след множество титли при девойките. Ивайло Керемедчиев, Илиян Дробенов и Евгени Мандаджиев с треньор Катя Брезина станаха първи на първенството до 18 г. в Сливен. Други два отбора на СК „Дема“ – девойките до 16 г. и до 18 г. – станаха вицешампиони.