Осмото издание на фестивала "Черноморски звуци" ще се състои между 6 и 10 юни

Новото издание е посветено на именит хоров композитор

Новото издание на международния хоров форум "Черноморски звуци", с който ще бъде открит фестивалният афиш в Балчик, е посветено на 90-годишнината от рождението на именития български композитор Александър Танев, съобщиха от общината, която е сред организаторите на събитието.
На фестивалната сцена ще прозвучат в изпълнение на български хорови състави "Лека нощ, поле", "Не мой пея, птичко ранобудна", "Йове, малай моме", "Моя да бъде девойка" и други емблематични творби на композитора, заяви за БТА артистичният директор на фестивала д-р Валентина Георгиева. По думите й концертната програма, посветена на майстора на хоровата песен, след фестивала ще бъде представена в София, Пловдив, Варна и други големи градове в страната.
В хоровите работилници в дните на фестивала български и чуждестранни формации ще разучават неизпълнявани досега творби на композитора, предоставени от неговата дъщеря пианистката професор д-р Борислава Танева, добави артистичният директор на "Черноморски звуци".
Осмото издание на фестивала ще се състои между 6 и 10 юни, а сцени на форума ще бъдат "Розариума" в архитектурно-парковия комплекс "Двореца", новата концертна зала в културно-информационния център "Мелницата", крайбрежната алея, площад "21 септември". За голямата награда - статуетката "Черноморски звуци", ще се състезават академични и народни хорове, вокални ансамбли и своето участие вече са потвърдили формации от България, Полша, Литва, Русия, посочват организаторите, пише БТА.