Борисов се среща с Доналд Туск преди откриването на Председателството днес

Политика

11-01-2018, 06:36

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европредседателството ще повлияе за развитието на България

Председателят на Европейския съвет пристига в България за откриването на първото Българско председателство на Съвета на ЕС

Официалният старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018 ще бъде даден днес с тържествена церемония в Народния театър.

Преди официалното откриване премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от правителствената информационна служба.

Във фокуса на срещата ще бъдат българските приоритети, част от програмата на триото Естония – България – Австрия. Това са перспективата пред Западните Балкани, продължаването на кохезията, сигурността и стабилността на ЕС, цифровата икономика, както и бъдещето на Европа и младите хора в Общността.

Председателят на Европейския съвет пристига в България за откриването на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, което ще стане с откриващ концерт в Народния театър. Освен него, официални гости на церемонията ще са президентът на Република България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

Преди тържественото откриване в Народния театър официалните гости ще разгледат интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи.