Бургазлии могат да гледат отново най-новия спектакъл на формация „Петлите“

Бургас Лайф

12-01-2018, 13:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Циганката" - последната продукция на "Петлите"

Събитието се организира със съдействието на Община Бургас

Бургаската публика ще има възможността още веднъж да види последния спектакъл на Танцова формация "Петлите". Постановката "Циганката" ще се играе на 22-ри март от 19:00 часа в залата на Бургаската опера.

Събитието се организира със съдействието на Община Бургас.

Спектакълът ще се изиграе за втори път в Бургас. Представлението имаше премиера на 19-ти октомври 2017 г. и премина с голям интерес от страна на публиката. За един ден "Петлите" напълниха два пъти залата на Бургаската Опера.

След това групата замина за Сунгурларе, където играха представлението два пъти за един ден, в Поморие по същия начин, а в Стара Загора не стигна залата от 600 места, за да побере всички желаещи да видят постановката. Групата изигра спектакъла си в Айтос при препълнена зала по покана на Общината.

Преди бургаската група да изиграе спектакъла си в родния град, те ще имат премиера в София на 17 март от 19.00 часа. Постановката е на режисьора Станимир Карагьозов, а хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова.

"Циганката" - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник. Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да и бъдем приятели, можем ли да я обичаме" - това са част от въпросите, които задават младите танцьори в най-новата си постановка.

Билетите с цена 10 и 12 лева са в продажба на касата на Операта.