Стефан Стоянов посрещна в Пловдив журналисти от водещи световни медии

Мисия Пловдив

14-01-2018, 16:14

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Европейският съюз ни даде несравними възможности за развитие и просперитет

Заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов посрещна в Пловдив представители на повече от 30 водещи световни медии, които пристигнаха в страната ни за старта на Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

„Европейският съюз ни даде несравними възможности за развитие и просперитет, но ние като представители на различните страни в него, все още не се познаваме добре. Всяка страна има своята култура и идентичност и много често клишетата, които знаем едни за други са далеч от реалността в страните ни. Ние работим здраво, за да развиваме страната и града си и икономиката ни е една от бързо растящите в Европа. Даваме си сметка, че трябва да се положат още много усилия, но тенденцията е положителна“, заяви в приветствието си към гостите заместник-кметът Стефан Стоянов и подчерта факта, че през 2019 г. градът ни ще бъде Европейска столица на културата.

Пловдив е очарователен и едно от най-красивите места, които сме посещавали, споделиха журналистите от водещите световни медии и заявиха, че отново ще се върнат тук.

Гостите посетиха Малката ранно-християнска базилика, Античният театър, Старият град и други забележителности.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен