Народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова се срещна с ТО на глухите

Организацията за втора година ще е домакин на спортни състезания

Народния представител от ГЕРБ Даниела Димитрова гостува на Териториалната организация на глухите в Добрич, за да се запознае с проблемите им. По думите на председателя й Петя Митева, най-важният е регламентирането на жестомимичния език. В полицията и съда глухите трябва да бъдат съпроводени от преводачи със съответната категория, но тъй като този труд не е регламентиран, той не се заплаща.  В масовите училища е заложено интегрирано обучение, но за тежко чуващите деца това е много трудно, тъй като няма специалисти, които да работят с тях.

Депутатът увери, че решаването на проблема е залегнало в законопроект, който се подготвя от народни представители от парламентарната група на ГЕРБ. Той предвижда и създаване на регистър. Тя пое ангажимент да запознае колегите си в  Парламента с решенията, които ще приеме Общото събрание на Асоциацията на жестомимичните преводачи, което ще се проведе на 20 януари.

Даниела Димитрова подкрепи инициативата на ТО на глухите в Добрич, която за втора година ще е домакин на спортни състезания за членовете на сродните организации от Североизточна България.