Министерството на културата дава 350 000 лева за ремонт на покрива на театъра

Това стана ясно след проведена работна среща с министър Боил Банов, депутатът от ГЕРБ Даниела Димитрова и директора на ДТ „Й. Йовков“ Иван Мандев

Народния представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и директорът на драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич Иван Мандевсе срещнаха с министъра на културата Боил Банов.

Основната тема на работната среща бе необходимостта от извършване на ремонтни дейности по сградата на театъра, който предстои да чества 90-годишен юбилей.

Уверението на министър Банов бе, че ще се търси възможност за осигуряване на финансиране в размер на 350 000 лева за ремонт на покрива на театъра. Предимство дава фактът, че има изготвен проект. Поетапно ще се търси решение и на другите проблеми, поставени от директора на ДТ „Йордан Йовков“, включително и необходимостта от изграждане на отоплителна инсталация.

С активното съдействие на народните представители от ГЕРБ се очаква тази година да бъдат отпуснати около 100 000 лева и за ремонт на покрива на държавния куклен театър „Дора Габе“.