Григор Димитров е на 1/8-финал след победа над Рубльов (Видео)

Срещата се игра при изключително висока температура на въздуха от около 40 градуса

Григор Димитров се класира на 1/8-финал на Australian Open, след като победи Андрей Рубльов с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 в битка продължила 3 часа и 7 минути. Срещата се игра при изключително висока температура на въздуха от около 40 градуса, което оказа сериозно влияния на качеството на играта. Днешната победа на Григор е №19 за него в турнира, което значи, че той става българинът с най-много победи в надпреварата, изпреварвайки постижението на Мануела Малеева (18).

Следващият съперник на Димитров ще бъде определен от срещата Ник Кирьос – Джо-Вилфрид Цонга.

Григор Димитров започна кошмарно срещата и допусна пробив още в първия гейм. В последствие руснакът затвърди преднината си и поведе с 2:0. Григор спечели 6 от следващите 7 гейма, което му донесе успех в първата част с 6:3 за 39 минути.

Добрата серия на Димитров продължи и в началото на във втория сет. С ранен пробив Гришо поведе в резултата. При 4:2 Димитров изпусна инициативата и започна да греши все по-често, от което се възполва Рубльов, който спечели 4 последователни гейма и изравни резултата.

В третата част Григор беше пробит и изоставаше с 2:4, но спечели следващите четири гейма и затвори сета с 6:4.

Гришо стигна до решителен пробив в седмия гейм на четвъртата част. В предишния гейм Димитров се измъкна от ситуация 15:40. Брейкът беше затвърден с гейм на 0. След това световният №3 подаваше за победата при 5-4 победата и я постигна, след като успя да спаси брейкбол.