Да се раждат повече деца пожела в Деня на родилната помощ депутатът от ГЕРБ Даниела Димитрова

Добруджанци

22-01-2018, 08:25

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова се срещна с ТО на глухите

Тя поздрави екипа на отделението по неонатология, на които също поднесе погача и подарък

„Във Вашето отделение се случва най-голямото чудо – появата на нов живот” – с тези думи се обърна към работещите в отделението по акушерство и гинекология в Добрич народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова. Тя почете празника на медиците, чийто труд за  хиляди семейства е извор на щастие. „Вашият професионализъм съпътства най-голямото и най-красиво събитие в човешкия живот - раждането на дете”, подчерта депутатът. Тя пожела на всички здраве и сила, да посрещат новия живот с усмивка и нежност.

Народният представител от ГЕРБ поднесе на началника на отделението на акушерство и гинекология д-р Валентин Димитров погача и кафе машина с пожелание да се раждат повече деца.

Статистиката за 2017 година сочи, че в болницата в Добрич е имало 998 раждания и са проплакали 1013 деца. Броят на новородените се запазва на нивото от предходната година, обясни д-р Димитров.

На празника в Многопрофилната болница за активно лечение присъстваха кметът на Общината Йордан Йорданов, общинските съветници от ГЕРБ Камелия Койчева и д-р Бисерка Пачолова, която е директор на Районната здравно осигурителна каса, изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов и д-р Иван Аврамов – доайен в родилната помощ.

По традиция на празника бе извършено и ритуалното измиване на ръцете на началника на отделението на акушерство и гинекология д-р Димитров.

Даниела Димитрова поздрави и екипа на отделението по неонатология, на които също поднесе погача и подарък. Тя се срещна и с 23-годишната Гергана, която днес роди първата си рожба. Малкият Симеон е първото бебе, родено днес – на Бабинден, в МБАЛ-Добрич. Той се появи на бял свят в 9,30 часа под грижите на д-р Хаджиларски и акушерката Живкова. Народният представител подари на най-младия добричлия комплект порт бебе и дрешки за зимата, осигурени от семейство Милка и Стамен Станеви, с пожелание да расте здрав, щастлив и много успешен.