В Добрич ще бъдат инвестирани над 65 милиона лева по капиталовата програма

Мисия Добрич

22-01-2018, 12:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И община Добрич предупреждава за снегонавявания и силен вятър

Общината предвижда с 600 000 лева от дългосрочен дълг да бъдат реконструирани тротоари по уличната мрежа

В Добрич ще бъдат инвестирани над 65 000 000 лева през 2018 година по капиталовата програма на общината като по-голямата част от ресурса се осигурява по европейски проекти, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА.
Най-много средства ще бъдат усвоени - около 57 000 000 лева, за обновяването на водния сектор в града с подкрепата на оперативната програма "Околна среда". Ще продължи ремонтът и внедряването на мерки за енергийна ефективност в сградния фонд на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", реконструкцията на професионалната гимназия по ветеринална медицина,санирането на жилищни блокове, обновяването на Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи без увреждания. С европейска инвестиция ще бъде подобрена и инфраструктурата в зона в общината с потенциал за икономическо развитие, посочват от кметската управа.
Общината предвижда с 600 000 лева от дългосрочен дълг да бъдат реконструирани тротоари по уличната мрежа. Реконструкция на къщата-музей "Адриана Будевска", закупуване на микробуси за социалните услуги на общината, изграждане на видеонаблюдение за контрол в синята зона в града също са част от инвестиционната програма.