Волейболистките на Марица (Пловдив) бяха избрани за отбор на месец декември

Спечелиха традиционната анкета на Пресклуб България

Волейболистките на Марица (Пловдив) бе избрани за отбор на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб България
Волейболистките от женския тим на Марица (Пловдив) спечелиха приза за отбор на месец декември, в традиционната анкета на Пресклуб България. Шампионките на България бяха избрани за тим №1, след като в Стара Загора спечелиха Купата на България за 2018 година.
 
Спортната общественост оцени постижението на пловдивчанки, като те излязоха убедително начело в класацията с 14 гласа на спортните журналисти, срещу 6 гласа в полза на футболния тим на ЦСКА. Така Марица печели приза за отбор на месеца за трети път в своята история, след наградите през декември 2016 година, когато участва за първи път в квалификациите на Шампионската лига и ноември 2017, когато тимът проби в груповата фаза на най-престижния европейски турнир,съобщи БФ Волейбол.

Всички състезателки на Марица присъстваха на награждаването, като купата пое капитанката Радосвета Тенева. Веднага след това тимът на Марица отпътува за Полша, където на 24 януари (сряда) се озправя срещу месния първенец Хемик, с българската националка Страшимира Филипова в редиците си, в трети мач от предварителна група С на Шампионската лига.