Областният управител откри първата за годината работна среща на читалищата в областта

Добруджанци

24-01-2018, 11:29

Снимка:

Областна управа Добрич

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба "И сложиха главите си за Отечеството“ в областна управа

Форумът е организиран от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ в Добрич

Областният управител Красимир Кирилов поздрави председателите пи секретари на читалищата в област Добрич, които днес, 24 януари 2018 г., се събраха на първата за годината работна среща в зала „Европа“ в Областна администрация. „Използвам повода да изразя своята благодарност и искрено уважение към Вашия труд, благодарение на който се съхраняват традициите и културата ни и в най-малките населени места.

Читалището като институция, винаги е било стожер на българския дух. Днес можем да кажем, че читалищата са една многофункционална институция, насочена към хората от различните възрасти. Благодарение на Вашата работа и стремежа да придавате съвременна визия, приобщавате малки и големи добруджанци към ценностите на демократичното общество“, каза Областният управител. Той изрази своята убеденост, че конструктивният диалог с държавната и местната власт, както и с гражданското общество, ще продължат в интерес на хората и пожела на всички успешна година и ползотворна работа.

Работната среща бе организирана от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ Добрич. Председателите и секретарите на културните институти в областта имаха възможност да се запознаят с новите възможности за финансиране на читалищата с европейски средства чрез презентация, представена от екип на Областен информационен център. Димитрина Германова – началник отдел „Услуги за клиента“ в добричкия офис на НАП Варна, представи промените в данъчното и осигурително законодателство, които са в сила от 1 януари т.г., а Мая Кръстева – старши инспектор в дирекция „Инспекция по труда“ – Добрич запозна участниците в срещата с трудово-правните отношения и здравословни и безопасни условия на труд в народните читалища. За мястото и ролята на народните читалища по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз говори Даниела Тодорова – началник отдел „Европейски проекти, програми и икономическа политика“ в Община Добричка.