Рецидивист, клал жена с цел изнасилване, се отърва с 6 години затвор

Крими

24-01-2018, 11:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причината е, че делото е гледано по съкратената процедура

24-годишен рецидивист, нападнал с нож жена и направил опит да я изнасили, е осъден на девет години лишаване от свобода, което е редуцирано с една трета, като е определено наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим. Причината е, че делото е гледано по съкратената процедура.

Георги Д. е осъден за това, че на 01.06.2017 г. в гр. Велико Търново, на  ул. „Димитър Рашев“ преби жена и я наръга седем пъти с нож по шията и главата, като й причини средна телесна повреда. Опитът за изнасилване представлява опасен рецидив и е останал недовършен по независещи от дееца причини.

Обвиняемият е осъждан многократно. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода, работел на различни места, като в началото на май 2017 г. пристигнал в гр. Велико Търново, започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент на ул. „Димитър  Рашев“.

На 31.05.2017 г. късно вечерта отишъл до изоставена сграда в близост до „Макдоналдс“, за да краде кабели. Срязал два кабела с медни жила, обелил ги и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде. На връщане, към 00.15 часа на 01.06.2017 г., забелязал такси, което спряло и от него слязла жена.  Решил да прави секс с жената на всяка цена. Извадил ножа, с бързи крачки  настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Без да я пуска, я пробол с ножа в шията. Тъй като пострадалата не спирала да крещи за помощ, той нанесъл още няколко пробождания. Окървавената  жена се свлякла на земята, а обвиняемият  я хванал за глезените и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря. В този момент светнали фарове на таксиметров автомобил, който спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, оставил жертвата си и побягнал.

По искане на прокуратурата Георги Д. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново.