За промени в Закона за професионално обучение настояват от "Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите" - Стара Загора

Участието във фестивали в Стара Загора и областта допринася за увеличаване на туристическия поток

Да се организира дискусия, на която да се обсъдят програмите за квалификация и преквалификация на кадри в туристическата индустрия с екип от социалното министерство в екип с БХРА. Това предложиха от "Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите" - Стара Загора на седмото си отчетно-изборно събрание, съобщава БТА.
Хотелиери и ресторантьори от регионалното сдружение настояваха за спешни промени в Закона за професионално обучение, които да дадат шанс за увеличаване на броя на заетите в бранша.
Като местно сдружение членовете му ще участват в изработване на цялостна стратегия за местна туристическа реклама. Участието във фестивали в Стара Загора и областта допринася за увеличаване на туристическия поток, отчетоха по време на форума.
Най-близките им проблеми са свързани с огромния брой кафе автомати, фреш барове и други временни търговски обекти за хранене, които те разглеждат като нелоялна конкуренция.
Гости на отчетно-изборното събрание бяха заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, депутатът от БСП Георги Гьоков, председателят на регионалния офис на Търговско-промишлена палата Олег Стоилов, председателят на Клуба на работодателите Димитър Гайдаров, както и директорът на Професионалната гимназия по обществено хранене "Райна Княгиня" Радостина Димитрова.