Над 43 000 лева събрани за Натали, трябват още 17 000 евро

Животът

29-01-2018, 11:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зов за помощ: Да помогнем на Валерия!

Певицата Ажда Чаушева призова хората да помогнат, за да може 9-годишното момиче да оздравее

Още около 17 000 евро са събрани за спасението на 9-годишната Натали, която се нуждае от операция в чужбина, тъй като българските лекари не са в състояние да й помогнат.
„Не знам колко още може да издържи. Всеки ден е мъчение за нея. Вече няма здрава вена, на която медицинските сестри да й поставят абоката, за да я подхранваме“, каза пред камерата на бТВ майката на Натали Калояна Канариева.
Момичето живее с непрестанна болка. На обезболяващи е. Не може да спи. Всеки ден се борим за оцеляването й, добавя майка й.
Един от хората, които помагат на Натали, е певицата Ажда Чаушева. Дъщерята на Мустафа Чаушев призова от ТВ ефира хората да помогнат, за да може 9-годишното момиче да оздравее.
„С Калояна се запознахме преди две години на благотворителен базар, който бяхме организирали с нейни приятелки. Тогава тя ми сподели, че детето има болки в корема, но тъй като бях заета с други благотворителни каузи, успях да й помогна само с разпространението на DMS номера. Преди няколко дни ми се обади, за да ме помоли за помоли за помощ, защото нещата вече са на живот и смърт“, заяви Ажда.
„Свидетел съм на това как майката на Натали се е борела да убеди лекарите, че детето може да бъде излекувано. Тя се върти в един омагьосан кръг, защото някои обещават, а не правят нищо, а други отказват. Трети предлагат Натали да бъде оставена в детски дом, което е недопустимо“, разказва певицата.
„Калояна е много силен човек. Сама се бори. Искам да знае, че сме зад нея. Благодаря на всички хора, които помагат!“, добавя тя.
Базарната фейсбук страница, чрез която продаваме различни вещи, се казва „Да спасим Натали“, а DMS номера е 17777, съобщи Ажда.
Тя уточни, че около 27 000 лева са събрани по банков път и над 16 300 лева от DMS номера. 39 000 евро обаче трябва да бъдат платени за операцията на детето.
Грипната епидемия попречи на деца от Английската гимназия да организират благотворителен турнир по волейбол, но ще го направят веднага, след като се върнат на училище.
За събирането на сумата, необходима за операцията на Натали, помагат и фейсбук страниците „Шофьори Бургас“, и „Бургаски мотористи“. Млада дама, която признава, че няма финансовата възможност, наскоро е обявила, че продава мотора си за лечението на Натали. Българин от чужбина пък е превел 3000 долара по банковата сметка.
„Благодаря на всички, които помагат! Без хората, без тяхната човечност детето е обречено“, призна Калояна.
„Хората й помогнаха за рехабилитация, при която проходи, но за съжаление новата болест и неглижирането от страна на лекарите ни върна много назад. Сега всеки ден се борим за живота й“, добавя тя.
„Вярвам, че ще спечелим тази кауза и Натали ще се оправи. Надявам се да има нормално детство и да е едно щастливо дете. Призовавам всички хора да й помогнат!“, каза още Ажда Чаушева.
Всеки, които има финансовата възможност да помогне на малката Натали, може да го направи по следните начини:
Банкова сметка:
Investbank
BG86IORT80485024770700
BIC IORTBGSF
Титуляр: Калояна Канариева
DMS NATALI - 17777