Ред за провеждане на волейболни активности на територията на Република България

Националната федерация е националният орган, правно признат в страната си или на територията си като единственият национален орган, оторизиран да администрира всички форми на волейбол

Съгласно дефиницята за Национална федерация в чл.1 от Конституцията на FIVB „Националната федерация е националният орган, правно признат в страната си или на територията си като единственият национален орган, оторизиран да администрира всички форми на волейбол, структурирани и организирани съгласно духа и разпоредбите на Конституцията на FIVB.“,съобщи БФ Волейбол.

С оглед на това, че за територията на България БФВ е единствената институция, легитимно призната от FIVB и имаща право да управлява волейболния спорт в страната, следва волейболните срещи и турнири, които се провеждат в България, да се администрират от БФВ или ако се провеждат под егидата на други организатори, да бъдат включени в спортния календар на БФВ,

РЕШИ:

1. Волейболните срещи и турнири, които се провеждат в България и не се администрират от БФВ, да бъдат включени в спортния календар на БФВ.

2. За да е възможно участието на съдии – членове на Съдийската колегия на БФВ във волейболни срещи, турнири и други състезания от частен характер (аматьорски или други), които не са организирани от федерацията, е необходимо съответните мероприятия да бъдат включени в календара на БФВ по искане на техните организатори.

3. В случай, че такива съдии или състезатели, картотекирани в БФВ вземат участие във  волейболни срещи, турнири или други мероприятия, които не са администрирани от БФВ или не са включени в спортния календар на БФВ, БФВ ще им налага санкции.

4. Решението да се доведе до знанието на всички членове на съдийската колегия чрез съдийската комисия на БФВ и до всички състезатели, картотекирани в БФВ, чрез клубовете – членове на БФВ, както и до отговорниците за спортната дейност във всички общини в Република България.