Ева Майдел: ЕС е най-голямата дестинация за чуждестранни инвестиции в света

Миграцията е най-голямото предизвикателство пред Европа в 21-и век

Европейският съюз е привлякъл най-много чуждестранни инвестиции в света през 2016 г. – €424 милиарда евро, а втори са САЩ с €319 милиарда. Средната заетост в ЕС е рекордно висока – 72% от всички трудоспособни, а инвестициите са от нивата преди кризата – 22% от БВП. Всичко това показва, че за Европа икономическата криза е минало и сега е време да се концентрираме върху решаване на проблеми като миграцията и бъдещето на ЕС.“ заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското движение Ева Майдел на новогодишна реч за бъдещето на Европа на 29 януари в Брюксел пред над 450 високопоставени гости на германската провинция Баден-Вюртемберг, предава пресслужбата на ГЕРБ.

Сред тях бяха премиерът на региона, Винфрид Кречман, европейският комисар по бюджет и човешките ресурси, Гюнтер Йотингер и министърът по правосъдието и европейските въпроси на Баден-Вюртемберг Гуидо Волф.

„Миграцията е най-голямото предизвикателство пред Европа в 21-и век. Нито една държава не може да се справи с проблема сама. Трябва не просто да координираме политиките и действията на отделните държави, а да ги превърнем в общоевропейски мерки, ако искаме да се справим, когато миграционният натиск отново се засили.“, акцентира Ева Майдел, която беше специален гост на приема.

„За развитието на обществата ни няма да е достатъчно да овладеем миграционния натиск. Трябва всеки европеец да има нужните умения да участва в новата икономика и условията на широка дигитализация. Само ако реформираме образованието в посока усвояване на умения като програмиране, предприемачество, работа с нови технологии, ще сме сред победителите по време на надигащата се технологична революция.“ заяви още Ева МайделСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"