Санираната сграда на ОУ „Георги Райчев“ в Стара Загора е с обновен физкултурен салон

В ОУ "Георги Райчев" се обучават 280 деца и ученици, въведено е ранно езиково обучение по английски език и информационни технологии

С училищно тържество, в присъствието на много гости, родители, учители и ученици, официално беше открит обновеният физкултурен салон на ОУ „Георги Райчев“ в кв. „Три чучура - север“ в Стара Загора. Със средства от Инвестиционната програма на Община Стара Загора салонът е оборудван с нови настилки и ново осветление, напълно обновени са и сервизните помещения. Лентата прерязаха зам.-кметът Красимира Чахова, Милена Йолдова от Регионалното управление на образованието и директорът на учебното заведение Николай Широв.
Събитието бе част от проявите, свързани с патронния празник на училището и продължи със спортни демонстрации в новата зала. Първокласници и второкласници представиха пластични танцувални умения, а шестокласници и седмокласници демонстрираха баскетболни, волейболни и атрактивни гимнастически упражнения.
В ремонтните дейности на изцяло обновения физкултурен салон са инвестирани 130 хил. лв. Базата осигурява възможности за пълноценно провеждане на учебните часове и занимания по физкултура и спорт. В училището функционират и две групи – по модерни танци и по бойни изкуства, които също ще могат да провеждат своите занятия там.
„Изказвам благодарност на целия ръководен екип на Община Стара Загора и на кмета Живко Тодоров. Той пое ангажимент, че след основния ремонт на училищната сграда, ще бъде извършен ремонт и на физкултурния салон. Днес имаме удоволствието да го открием“, каза директорът на училището Николай Широв.
Преди две години на сградата бяха извършени строително-ремонтни дейности на стойност 930 хиляди лева, осигурени със съдействието на Община Стара Загора от Националния Доверителен Еко Фонд. Тя беше изцяло санирана, сменена беше дограмата, изградена бе нова покривна конструкция и бяха поставени нови осветителни тела.