Община Балчик започва прием за абонаментни карти за транспорта в града

Животът

02-02-2018, 09:30

Снимка:

Община Балчик

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гребане за здраве в Балчик

Община Балчик ще осигури почистването в Кранево и още три села

От 5 февруари

Отново се приемат заявления в Община Балчик за купуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и до вилна зона – спирка „Орехите”. Припомням, че с приемането на общински бюджет’ 2018 бе одобрена социалната привилегия пенсионерите и хората с увреждания с и над 50 процента трайна нетрудоспособност да ползват 70 процента отстъпка от цената, съобщава радио Варна.

За карти, с валидност до края на април, срокът за подаване на документи е до 16 февруари, а за следващото тримесечие (до края на юли) – приемът на заявления е от 28 март до 11 април. След това превозвачът „Пътнически превози“ ще издава картите за съответния период.

От балчишката администрация уведомяват, че заявления след посочените крайни срокове няма да се разглеждат, както и без задължителните копия на документи: разпореждане за отпускане на пенсия или решение на ТЕЛК за освидетелстване на трайно намалена работоспособност - за хора с увреждания.

Документи за закупуване на карта не е необходимо да подават хората, които имат карти за последното тримесечие на 2017г., уточняват от балчишката администрация.