4,3 кг. амфетамин, близо 600 грама марихуана и много таблетки екстази иззеха криминалисти

Крими

03-02-2018, 12:53

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С прокурорско постановление спрямо шестима от задържаните е взета 72-часова мярка за неотклонение

На 26 януари стартирала специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на Пловдив. Това съобщиха от ОД МВР.  Съвместните действия са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“, сектор „Специализирани полицейски сили“ и колегите им от Второ, Пето и Шесто районни управления, под ръководството на окръжната прокуратура. В хода на акцията, в момент на наркосделка, в лек автомобил „Рено“ в жк „Тракия“ били задържани четирима пловдивчани. 24-часови полицейски мерки били взети и спрямо други осем лица, съпричастни към незаконната дейност. При извършени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив девет претърсвания в жилища и автомобили, както и четири лични обиска общо били иззети над 4160 грама амфетамин, близо 520 грама марихуана и 281 таблетки екстази.  По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“. С прокурорско постановление спрямо шестима от задържаните е взета 72-часова мярка за неотклонение.
При аналогична операция пет дни по-късно криминалисти от отдела заловили друг 25-годишен жител на областния град, занимавал се с разпространение на наркотични вещества. От адреса му са иззети  амфетамин с общо тегло над 175 грама, около 40 грама марихуана и електронна везна. Срещу извършителя е образувано бързо производство, задържан е за срок до 72 часа.
Работата по цялостното документиране на случаите продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"