АПИ: Около 1,7 млн. винетки за леки автомобили са пуснати в продажба

Общество

04-02-2018, 14:33

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валидността на годишните винетки изтече

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването ѝ

Близо 3.2 млн. броя са винетките за различните видове и категории превозни средства в търговската мрежа. От тях около 1.7 млн. броя са годишните винетки за леки автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 броя са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират на e-mail: [email protected] Днес не е постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София. На 3 февруари са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването ѝ. Ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г.

Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"