На горещия телефон са приети 50 сигнала за три дни

За периода 2 – 4 февруари

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 2 до 4 февруари са подадени близо 50 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 10. Постъпили са и 4 сигнала за силна музика от заведения.
Граждани са информирали за агресивно куче в центъра на курортното селище Старозагорски минерални бани, както и за бездомни кучета в Стара Загора. Сигнал е подаден за паднало куче в шахта на изоставена сграда. Животното е спасено от Общинския приют за безстопанствени животни.
Обезопасен е уличен стълб, който е бил повреден след ПТП, в района на кв. „Железник“. На сигнала са реагирали съвместно служители на общината, полицията, пожарната и електроразпределителното дружество.
След подаден сигнал е съставен предупредителен протокол на гражданин, който е имал незакрепени ламарини на терасата на апартамента си.
По пътя за кв. „Дъбрава“, над тенис кортовете, екип на 2-ро Районно управление е установил незаконна сеч на дървета. Екип на „Контрол, екология и чистота“ на Община Стара Загора е съставил Акт за установяване на административно нарушение.
На Горещия телефон е постъпил сигнал и за счупен капак на улична шахта – на кръстовището на ул. „Ген Столетов“ и „Стефан Стамболов“. Екип на общинския отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ е отреагирал на подадената информация и шахтата е обезопасена.
През почивните дни, граждани са информирали за липса на електрозахранване в част от селата Маджерито, Богомилово и Плоска могила.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.