Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев встъпи официално в длъжност

Мисия Пловдив

05-02-2018, 13:42

Снимка:

Съдебна палата Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 24 януари 2018 г. Чавдар Грошев бе избран единодушно от Прокурорската колегия на ВСС за районен прокурор на гр. Пловдив

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев встъпи официално в длъжност
Днес, 5 февруари 2018 г., районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев встъпи официално в длъжност. Това стана в присъствието на Иван Даскалов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, окръжният прокурор Румен Попов и Гергана Мутафова, член на Висшия съдебен съвет. На  тържествената церемония присъстваха прокурорите и съдебните служители от Районна прокуратура-Пловдив.
На 24 януари 2018  г. Чавдар Грошев бе избран единодушно от Прокурорската колегия на ВСС за районен прокурор на гр. Пловдив.
Той е завършил специалността „Право“ в Пловдивския университет  „Паисий Хилендарски“ . До момента  има над 18 г. юридически стаж. Професионалната му кариера започва през 2005  г. като следовател в Окръжен следствен отдел в гр. Пловдив. От 1 юни 2006 г. е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, а от 29 ноември 2012  г. до 3 октомври 2017  г. е заместник-районен прокурор. Със заповед на главния прокурор на Република България от 2017 г. е награден с отличие „Служебна благодарност“ за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. От 2014 г. е доктор по право, като темата на дисертационния му труд е „Индивидуализация на наказанието“. Автор е на множество правни публикации в специализирания печат. Прокурор Грошев е хоноруван преподавател по наказателно право. 
„Възприемам този пост като изключителна отговорност и ще положа максимални усилия за запазване на колегиалната обстановка и добрите резултати в нашата работа“, каза районният прокурор Чавдар Грошев. Гостите и колегите му пожелаха успешен петгодишен мандат като административен ръководител на Районна прокуратура-Пловдив.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"