Правят анкета с родители за видеонаблюдението в детските градини в Стара Загора

Мисия

13-02-2018, 09:00

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грипната епидемия в област Стара Загора се отменя от 13 февруари

Родителите предложиха проблемите да се решават с много срещи

Да бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските градини в Стара Загора за въвеждане на видеонаблюдение, решиха на съвместна среща днес родители и директорите на всички детски градини. Родителите трябва да отговорят на въпроса: „Желаете ли да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина“. Срокът е до понеделник.
„След като има обратна информация може да се направи по-голямо обществено обсъждане, в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет“, коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Стара Загора.
„Не сме дошли да търсим виновни, а превантивно да направим така, че да няма случаи като в Бургас, да има контрол“, сподели Тенчо Тенчев, родител на дете посещаващо градина. По думите му учителите трябва да са спокойни, проблеми винаги има, въпросът е да има диалог.
„Благодаря Ви за гражданската позиция, мога да Ви уверя, че когато има сигнал, администрацията реагира мигновено“, каза зам.-кметът Сотирова. Тя разказа и за някои от проблемите, които своевременно са били решени. Според нея, администрацията е длъжна да създава най-добрите условия за децата.
Родителите предложиха проблемите да се решават с много срещи - да има повече разговори с учителите. Те отново декларираха, че не са врагове на учителите и искат заедно с тях да решават проблемите.
Росица Проданова, родител и учител в прогимназиална степен се обяви срещу въвеждане на видеонаблюдение. Според нея решението трябва да бъде диалога, намаляване на децата в групите и увеличаване на персонала. „Не война, а разбиране, изключение са неморалните педагози“, каза още Проданова. По думите и моралната съвет и отговорност трябва да са на целия екип, а не само на директора. Тя призова родителите да търсят всички отговорни институции при проблем в детската градина.
„Освен диалог, трябва да има и доверие отстрана на родителите“, коментираха директори.