Победителят от фотоконкурс на Младежки център реди изложба в Капана

Пловдив Лайф

15-02-2018, 08:34

Снимка:

Младежки център Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събитието е с вход свободен за всички посетители

Младият пловдивски фотограф Александър Карамфилов, който е победител във фотоконкурс на Младежкия център открива изложба в бар “Craft” в Капана. Експозицията,  озаглавена „Улични истории“ официално ще бъде открита на 19 февруари от 19:00 часа, в заведението на ул. „Абаджийска“ 15.

Припомняме, че във фотоконкурса „Пловдив през моите очи“ взеха участие 40 снимки, от които 20-те събрали най-много харесвания са изложени в постоянна експозиция в сградата на Младежки център.

Това е първата самостоятелна изложба на Александър. 13-те изложени фотографии ще се продават на символична цена, а събраната сума ще бъде внесена за благотворителна кауза.

Александър Карамфилов е роден през 1990г. Занимава се с любителска фотография от почти две години. Първоначално за хоби, малко след това започва да снима за пловдивски медии. Печелил е две поощрителни награди на фото конкурси, както и второ място в международен конкурс между България и Италия „И ний сме дали нещо на света“, показващ достойнствата на българските традиции. Последната му награда е I-во място в конкурса на Младежки център Пловдив на тема „Пловдив през моите очи“.

„Чрез изложбата „Улични истории“ искам да накарам хората да видят шареното, веселото в целият сив свят, които ни заобикаля. Точно затова направих фотографиите черно-бели, само с един изпъкнал цветен елемент. Той показва тази позитивна част от ежедневието ни, от която всички имаме нужда. Понякога елементът представлява различния човек. Онзи онеправдания, отбягвания. Той също е цветен. Също носи своята стойност, ценен е и ако се загледаме в него, ще открием красотата, която крие в себе си“, споделя авторът за творбите си.

Събитието е с вход свободен за всички посетители. Експозицията ще може да се види до 25.02.2018г., включително, в пространството на заведението.