Цветанов: Президентът Румен Радев се превърна в реален говорител на БСП

Относно съпоставката с колегата Димитър Главчев, изразявам пълната си подкрепа към него

БСП намериха своя истински говорител. За голямо съжаление президентът Румен Радев се превърна в реален говорител на БСП. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в дебатите по искането за оставка на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента.

„Тази комбинация на взаимни действия уронва престижа на президентската институция и създава възможност за противопоставяне в обществото“, заяви той. „Нека да не обръщаме внимание на провокативните действия, да бъдем с ясното съзнание, че България е над всичко“, призова Цветан Цветанов.

„Относно съпоставката с колегата Димитър Главчев, изразявам пълната си подкрепа към него. Това, което той направи беше достойното. Сложи България пред личната обида, която му нанесоха от БСП“, посочи той. Според него направеното от Димитър Главчев е много по-ценно за демокрацията, отколкото поведението на Валери Жаблянов днес. „БСП са в правото си да предложат друг зам.-председател на парламента. Призовавам ги да го направят, но да не предлагат депутата Иво Христов, който няма как да бъде приет заради обидите, които нанесе“, каза още Цветан Цветанов.

„Понеже имаше изказвания, че е имало общински съветници, които са се изказвали мога категорично да заявя, че никога и по никакъв повод общински съветници от ПП ГЕРБ не са се изказвали в подкрепа на Луковмарш”, допълни той. Цветанов припомни, че искането за това мероприятие е постъпило месец септември 2017 г. и кметът на София Йорданка Фандъкова е забранила провеждането му. „Това е обжалвано в съда и българският съд се е произнесъл за отмяна на решението на кмета на Столична община. Това е истината и нека да се съобразяваме с нея”, коментира още Цветанов.