Представители на МГЕРБ-Добрич участваха в 9-тия Зимен университет на организацията

МГЕРБ-Добрич бе представен от областния координатор Живко Желязков, Любомир Василев и Виолета Иванова

Представители на МГЕРБ-Добрич се включиха в 9-тия Зимен университет на МГЕРБ, който се проведе в Сандански. Форумът събра над 120 младежи от цялата страна, а негови организатори са Младежи ГЕРБ, Фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.
МГЕРБ-Добрич бе представен от областния координатор Живко Желязков, Любомир Василев, който е един от новите членове на партията, както и Виолета Иванова, която не е член на ГЕРБ.
Мотото на Зимния университетна на МГЕРБ бе „Отворени към Вас“.
На откриването присъстваха зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, представителят на фондация „Ханс Зайдел“ Богдан Мирчев, кметовете на Сандански Кирил Котев и на Благоевград Атанас Камбитов, Даниела Саваклиева - областен кординатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител в 44-ото Народно събрание.
Гост-лектори на двудневната конференция бяха Цветан Цветанов, председателят на Комисията по образoвание и наука в Народното събрание Милена Дамянова, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и др.
Първият панел на университета беше „Политиката като личен избор“ с лектор Цветан Цветанов. Вторият панел на форума бе „От млад лутащ се до знаещ и удовлетворен човек“, като първата тема беше „Образованието като водеща сила съм личностното развитие“ с лектор Милена Дамянова - председател на комисията по образование и наука в 44-ото Народно събрание. Втората тема от панела беше „Младите хора - движеща сила на икономиката“ с лектор Александър Манолев - зам.-министър на икономиката. Друг от панелите бе „Защото сме екип!“ с лектор проф. Антоанета Христова - политически психолог. Евродепутатът Андрей Новаков - член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП, ръководи панела на тема „Реални измерения“, като бе представена Европейска програма ALEKO. „#EU2018BG“ бе четвъртият панел с лектори министърът на българското председателство Лиляна Павлова и Огнян Златев - ръководител на представителството на Европейската комисия в България.
По темата „Културата - Българската визитка пред света“ лектор бе Христо Мутафчиев. „Истината за пътя на младите в политиката“ бе насловът на шестия панел с лектор Георги Харизанов - политолог, следващата тема бе „Лявата утопия“ с лектор политическият анализатор Антон Тодоров.
Участниците във форума получиха сертификати за участие.
По време на Зимен университет на МГЕРБ бяха обсъдени и много от актуалните теми за страната, сред които Истанбулската конвенция, лифтовете в Пирин, закона за защита на националните паркове, антикорупционния закон и др., сподели след края на форума Живко Желязков.