Горан Брегович влюбен в красивите гласове на сестри от град Левски (Видео)

Людмила и сестра й Даниела са единствените солистки в бенда на майстора на балканската музика

Майсторът на балканската музика Горан Брегович, който на 13 април ще представи в Арена Армеец новия си спектакъл "Три писма от Сараево", без капка колебание изрази огромното си възхищение към родните женски гласове. И това съвсем не е случайно – вече 23 години българската певица Людмила Радкова е неизменна част от "Оркестъра за сватби и погребения" на световноизвестния музикант и композитор. Людмила и сестра й Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович. И двете са родом от град Левски.

"Най-хубавите женски гласове на Балканите са тези на българките. Няма кой да ги имитира, това е невъзможно!“ – сподели наскоро звездата пред камерата на Мария Йотова, допълвайки: „Аз обичам това българско пеене!“.

Любимата песен на Брегович, за която той признава, че е уникална и колкото и пъти да я слуша, винаги го омагьосва, е родопската песен "Вечерай, Радо". Тя е и като визитна картичка на двете сестри.

"Горан Брегович за мен е изключителен талант. Той е докоснат от Бог. И е много умен човек, определено знае как да се държи, освен това умее и да се продава добре“ – разказва преди време сопраното Людмила Радкова. "На финала на всеки концерт Горан винаги ни представя един по един. Най-накрая сме ние с “Вечерай, Радо” – всички стават на крака, включително и Горан Брегович. И когато свършим, той казва: "Людмила Радкова, Даниела Радкова от България". Никога не е пропуснал да спомене, че сме от България и да ни стане на крака, вече повече от 20 години“. – възхитена е певицата.

Сега родната публика отново ще има възможността да се наслади на красивите гласове на двете българки, които също са част от новия шедьовър на Брегович "Три писма от Сараево". Уникалният проект, който ще бъде представен за първи път у нас на 13 април в Арена Армеец обединява християнските, еврейските и мюсюлманските музикални традиции, като изпраща послание за мир и разбирателство.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"