Отхвърлиха искането на БСП за изслушване на премиера по казуса с ЧЕЗ

От гласували 190 народни представители 82 бяха "за", 98 - "против", а 10 се въздържаха

Мнозинството в парламента отхвърли искане на БСП за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов по казуса с ЧЕЗ. От гласували 190 народни представители 82 бяха "за", 98 - "против", а 10 се въздържаха.

"Поемала ли е българската държава ангажименти по сделката с ЧЕЗ и по какъв начин са защитени интересите на българските граждани", попита Драгомир Стойнев от БСП, предаде БНТ. "Кой клати правителството, кой премиерът ще гони "до дупка", кои са "те", попита още той.

Данаил Кирилов от ГЕРБ отговори, че премиерът вчера е депозирал в деловодството на парламента данни, които е получил от премиера на Чехия по казуса с ЧЕЗ." Утре ще има заседание на две компетентни парламентарни комисии по случая и там депутатите могат да зададат въпросите си към представителите на съответните органи", допълни Кирилов.

"По отношение на опитите за клатене на правителството погледнете около себе си, запитайте себе си и вашата парламентарна група и отговорите са налице", коментира още той.

Жельо Бойчев от БСП се обърна към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и заяви, че е очаквал лично тя да подкрепи искането на левицата за изслушване на премиера.

"Дали гласувам "за" или "против" е въпрос на мой личен избор", отговори председателят на парламента.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"