В Деня на самодееца и Баба Марта - награди и изненади за децата

Община Благоевград и Центъра за личностно развитие организираха голям празник

Община Благоевград и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград отбелязаха Деня на самодееца и Баба Марта с интересна програма. Тя започна с връчване на почетни грамоти от директора на центъра Цветанка Гаврилова. Отличие получиха всички  преподаватели към ЦЛТРДБ  по случай Деня на самодееца.  
Възпитаници  на центъра бяха подготвили музикално-танцова програма- поздрав. Отправено бе и предизвикателство със смяна на ролите -  балерините се превърнаха в тамбурджии, танцьорите станаха манекени. Възпитаниците от Школата по английски смениха ролята си и станаха китаристи, а математиците - танцьори. От Школата по тамбура децата преминаха в Школата по балет, а от Школата по конструиране започнаха да свирят на пиано.
С много смях и настроение децата преминаха към следващата подготвена игра - детско шоу „Мартенички“. Инициативата бе свързана с най-бързо изработване на мартеничка. Само с предоставените заготовки отборите направиха интересни и красиви мартеници. На състезанието имаше и ментори, което превърна детското шоу в истински конкурс. Награди получиха всички участници.
С изработените мартеници преподаватели и възпитаници от ЦЛТРДБ украсиха дръвчето пред сградата на Младежкия дом и си пожелаха здраве и успешна година.