Каракачанов: Всеки е свободен, доколкото му позволяват съвестта и сърцето

Ако няма самочувствие, ще си остане роб или човек, който има комплекси”, каза министърът

"Всеки е свободен, доколкото му позволяват съвестта и сърцето. Ако няма самочувствие, ще си остане роб или човек, който има комплекси” – така министърът на отбраната Красимир Карачанов отговори на въпроса дали се чувства свободен на националния ни празник 3 март пред bTV.

"Не плача, когато се вдига знамето, в края на краищата съм мъж, но всеки нормален българин настръхва”, каза Каракачанов по повод церемонията. По думите му пред очите му минават хилядите българи, които са дали живота си сега да бъдем свободни.

„На 3 март няма русофили, няма русофоби – има българи. Който смята, че филията и фобията е по-голяма от българското чувство, не е никакъв българин”, смята Каракачанов.

По повод речта на Владимир Путин преди дни пред Федералното събрание в Русия, в която руският държавен глава заяви, че страната разполага с ново поколение ядрени ракети, Каракачанов каза, че всяко „дрънкане на оръжия, независимо от кого, е притеснително”.

„Не се притеснявам за нашата свобода, докато има българи, които са готови да вдигат българското знаме. Българският политик трябва да слуша сърцето си и българския народ”, категоричен е военният министър.

На края на гостуването му в специалното студио на bTV по повод националния ни празник, водещата Жени Марчева и Красимир Каракачанов размениха мартеници и картички по повод празника.

Каракачанов отбеляза, че мартеницата е един от най-старите български обичаи, още от преди Освобождението, и трябва да забележим, че на нея има две лица – Пижо и Пенда, „два пола”, намеквайки отново за скандалите около Истанбулската конвенция