Съпругата на лекаря, убил крадец: Не е агресивен, много се грижи за нас

Благодаря на Господ, че е бил вкъщи – дава поне 4 нощни дежурства в месеца

Не знам да имаме оръжие, надявахме се нищо лошо да не се случи. Това обясни пред камерата на биТВ Жулиета – съпругата на пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, задържан за убийството на мъж, влязъл да краде в дома му.

„Благодаря на Господ, че е бил вкъщи – дава поне 4 нощни дежурства в месеца”, разказа жената, която сега сама гледа деца на 2 и 5 години. При роднини са – къщата на семейството е запечатана от разследващите.

За самата нощ на стрелбата Жулиета не иска да говори, тъй като тече разследване. По думите й д-р Димитров (който спи в отделна стая заради дежурствата си) не й казал, че е бил ранен от крадеца или че смята, че го е уцелил с пистолета. След сблъсъка си с него си легнал и след това отишъл на работа.

„Не е агресивен, много е грижовен, изключително много се грижи за нас. Той се старае нищо да не ни липсва”, разказа Жулиета.

Тя напълно оправдава постъпката му: „Аз съм му благодарна, че той ни е защитил и е защитил дома ни. Според мен това би направил всеки човек, който държи на семейството си”.

Митко Митков, близък приятел на семейството, разказа че под тепетата има огромна подкрепа за д-р Димитров: „Ако нещата протекат в най-лошия вариант за доктора и бъде задържан, ще има масови протести от страна на феновете на футболните отбори на Пловдив и други организации. Докторите са зад него”.