Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско

Крими

06-03-2018, 11:16

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъж пострада при пожар

Вероятните причини са неизправност в ел. инсталацията

Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско, съобщават от полицията.
По първоначална информация домовете са изгорели заради късо съединение, а за инцидента в почивната станция все още няма данни за възникналия пожар.
Станцията е е неизползвем имот, на поморийската ул. „Васил Левски”, собственост на пернишка фирма. Вечерта на 02.03 т.г. около 20 часа в Районното управление в града бил получен сигнал за пожар. От пламъците е изгоряла част от покрива на сградата. 
Огънят е бил потушен от един противопожорен екип и трима огнеборци. По първоначална информация не става въпрос за умишлен палеж, а за късо съединение, предизвикано от монтирана на покрива предавателна система на мобилен оператор.
Рано сутринта на 03.03. т.г. около 06:35 ч.  в с. Рудина, община Руен е изгоряла къщата на 44-годишен мъж от същото село. От пламъците е засегната част от покривната конструкция на имота, както и част от покрива на построена в близост постройка. По първоначални данни пожарът възникнал вследствие на късо ел. съединение.
През почивния понеделник около 05:20 ч. друга къща, разположена в с. Русокастро, община Камено също стана на пепел.
Тя била обитава на 33-годишния Я.Й. от същото село. Според данните на полицията  в този случай отново става въпрос за неизправност в ел. инсталацията на къщата. От инцидента домът изгорял напълно. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Камено.