Италианска асоциация дари обзавеждане на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Свети Георги“

Новините

10-03-2018, 17:58

Снимка:

УМБАЛ „Свети Георги“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наред с апаратурата асоциацията осигурява и обучение за персонала, който ще работи с нея

Дарение на болнично обзавеждане получи днес Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“. Общо 22 модерни болнични легла и шкафчета към тях бяха разпределени в интензивния сектор и в шест стаи от стационара на клиниката. Дарителите – Асоциация „Bethania Hospital Services“ от Падуа, Италия, осигури и 7 шкафа за архивиране на документи.
Официално днес дарението бе връчено на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Карен Джамбазов от президента на асоциацията проф. Джовани Питони. Заедно с него лечебното заведение посетиха Лука Далле – юрист и партньор на проф. Питони, д-р Джанфранко Риело и Герарда Карузо – секретари на „Bethania Hospital Services“, и Норма Сакардо – представител на благотворителната католическа организация AES – CCC.
След като посетиха Клиниката по кардиология, за да видят как се използва обзавеждането, италианските гости разгледаха Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия, в който се извършва компютърно навигирана хирургия в реално време, както и още няколко клинични звена, за да преценят дали биха могли да са полезни с осигуряване на обзавеждане или медицинска апаратура. „Това е началото на едно ползотворно сътрудничество“, каза проф. Джовани Питони.
Болничното обзавеждането за Клиниката по кардиология бе транспортирано безплатно до УМБАЛ „Свети Георги“ от компанията за транспорт и логистика „Алпетранс“.
В знак на благодарност дарителите получиха икони от дърво и метал с изображение на покровителя на болницата – Свети Георги.
Асоциация „Bethania Hospital Services“ е основана преди 24 години. През този период тя е помогнала на болници по целия свят, благодарение на безвъзмездно освобождаване на нова или използвана, но запазена техника и обзавеждане от лечебни заведения в провинция Падуа, област Венето.
Наред с апаратурата асоциацията осигурява и обучение за персонала, който ще работи с нея. До момента, благодарение на съдействието на г-жа Сакардо, чийто съпруг е българин от Пловдив, асоциацията е осигурила оборудване за още две болници в страната – в Белене и в Търговище, а за служителити, които ще използват новите технологии, е организирала специализирани курсове в Италия.