Розалин Петков разговаря с представители на ЕК за подготовката на знакова конференция в Пловдив

Мисия Пловдив

16-03-2018, 08:37

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Очакват се близо 300 участници в конференцията, а Европейската комисия го определя като особено важно

Заместник-кметът Розалин Петков се срещна с Джон Бел и Барент Верахт от Европейската Комисия – Директор и заместник-директор на Дирекция „Биоикономика“ на Генерална Дирекция „Наука и Иновации“.

Поводът за срещата бе подготовката на знаковата конференция на високо равнище „Храни 2030″, която ще се проведе между 13-16 юни в Пловдив.

„Това е изключително добра възможност за Пловдив, защото ще се обсъжда темата за бъдещето на храните и хората, работещи в сектора. Ще присъстват много влиятелни хора от науката, индустрията“, заяви  Джон Бел.

Очакват се близо 300 участници в конференцията, а Европейската комисия го определя като особено важно.

 „Пловдив е един от най-силните региони в България по отношение на хранително-вкусовата промишленост и ние сме горди, че именно градът ни е избран да бъде домакин на подобна конференция и ще се постараем гостите да останат очаровани от програмата, която ще направим съвместно с Аграрния университет.

Сред основните теми на разговорите бе и организирането на съпътстваща конференция на 13 юни, свързана с дейността на т.нар. Милански пакт за градската политика за храни, който е подписан от над 160 световни града и е свързан с приемане на програми за подобряване на храните в градовете. Сред подписалите го, са мегаполиси, сред които Берлин, Чикаго, Лондон, Мардид, Марсилия, Брюж, Торино, Солун, Женева, Барселона, Мексико Сити, Ванкувър, и др. На тази конференция се очаква да присъства и кметът на Милано Джудзепе Сала.

Събитията се организират с подкрепата и съдействието на Община Пловдив и Аграрния университет и са в рамките на Българското Председателство на Съвета на Европейския съюз.