Цветанов: БСП да се самоопределят, а не да продължaват с двойния аршин

Варненската среща ще е голям успех за председателството и ще възстанови диалога ЕС-Турция

Турция понесе изключително голяма тежест с приютяването на такъв голям брой бежанци - над 3,5 млн. души, вече с години. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов преди предстоящата на 26 март среща между евролидерите и турския президент Реджеп Ердоган. Европа трябва да изпълни своя финaнсов ангажимент към Турция, каза още Цветанов. Бежанският поток към Европа след затварянето на Балканския маршрут вече е почти нулев. Тази среща е важна и за националната сигурност, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира и скандала, който се заформи около пост във Фейсбук на червения депутат Таско Ерменков за изборите в Крим.


"Таско Ерменков поощрява проведените избори в Крим, ЕС не ги признава. Крим е част от Украйна. Там е налице нарушаване на международното
право, анексирана територия. Не трябва да се заиграваш със страховете на хората. Ние сме част от силна и обединена Европа. БСП да се самоопределят - дали спазваме Минските споразумения или проявяваме двоен аршин."


Цветанов беше категоричен, че позицията на червения депутат Ерменков е изцяло свързан с мнението на Корнелия Нинова.