Над 1000 деца се събират на "Орфеево изворче" в Стара Загора

Участие са заявили на 1000 деца от цялата страна

Осемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, ще се проведе от 23 до 25 март 2018 г. в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината.
Конкурсът е организиран от Община Стара Загора и Национален музикално-фолклорен съюз "Орфеево изворче". Участие са заявили на 1000 деца от цялата страна, които ще се изявяват в различни жанрове на фолклорното изкуство.
Официалното откриване ще бъде от 23 март от 10.00 часа на сцената на Народно читалище "Св. Климент Охридски - 1858 г.".
Конкурсната програма ще протича в залите на НЧ "Св. Климент Охридски - 1858 г.", Общински ансамбъл "Загоре" и Регионален исторически музей - Стара Загора.
На 25 март от 10.30 часа в НЧ "Св. Климент Охридски 1858" ще се състои Гала концерт, посветен на 26 март - Ден на Тракия.
Ще бъдат връчени: Приз на кмета на община Стара Загора, годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби, Голямата награда на Фен Фолк ТВ - заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец и специална награда на Тракийско дружества "Одринска епопея" - за колективен участник. За първи път ще бъдат дадени и парични награди за постижения в областта на българската фолклорна хореография.