Кметът на Каварна бе специален гост на децата от клуб “Журналист“ към ОМК

Нина Ставрева разказа какви са проектите, реализирани в общината, по какво работи в момента, както и заложените за следващите години

Двадесет и петте деца, които редовно посещават клуба издават и собствен вестник „Голямо междучасие“.

Младите журналисти питаха г-жа Ставрева, какви мерки взима Общината, за да остават младежите в Каварна, какво се прави за естетизацията на градската среда и възможностите за развитие на младите хора в черноморския град.

Кметът разказа какви са проектите, реализирани в общината, по какво работи в момента, както и заложените за следващите години.

„Както обещах в началото на своя мандат, Общината помага най-много на двете уязвими възрастови групи в града- това са децата и възрастните хора на Каварна. Според мен, те имат най-голяма нужда от подкрепа. Старая се да следвам тази цел неотклонно и да мотивирам екипа си в общинската администрация да работим активно в тази посока. Има много проекти, които вече сме осъществили. Други са в ход в момента, а част от децата вероятно дори са участници. През есента стартира още един проект, насочен към младите хора - „Градът през моите очи“, допълни г-жа Ставрева.

Участниците в срещата се разбраха да се видят отново, за да споделят и обсъдят идеите си и желанията за развитие на Каварна.